Symfonieorkest Sjosjanim bestaat sinds 1996 en wordt gevormd door een groep van ongeveer veertig enthousiaste musici. Het orkest wordt sinds eind 2019 gedirigeerd door Gerben Budding.
Het christelijk karakter van Symfonieorkest Sjosjanim vertaalt zich in handelwijze, repertoirekeuze en sfeer van het orkest. Zo is statutair vastgelegd dat er niet op zondag gespeeld of gerepeteerd wordt. Er zal in repertoire keuze rekening gehouden worden met de mogelijke acceptatie door leden en achterban, worden er bewust ook bewerkingen van psalmen en gezangen op de lessenaars gezet en wordt desgevraagd een bijdrage geleverd aan ‘evenementen’ van de Gereformeerde Gezindte, zoals avonden van Woord&Daad.
Sjosjanim heeft diverse cd's uitgebracht. De derde CD verscheen in 2014, hierop zijn onder andere de Biblische Lieder van Dvorák te beluisteren.
De samenstelling is die van een compleet symfonieorkest en omvat eerste en tweede violen, altviolen, celli, bassen, fluiten, hobo’s, klarinetten, fagotten, hoorns, trompetten en pauken.
Volg ons ook op Facebook en Instagram!
Gerben Budding (1987) is internationaal actief als concertorganist en kerkmusicus. Ook is hij zeer actief als koor- en orkestdirigent. Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding). Zijn docenten waren o.a. Reitze Smits (orgel) en Rob Vermeulen (koordirectie).
Aan aantal malen nam hij deel aan de Kurt Thomas Cursus om zich verder te bekwamen in orkestdirectie. Budding is dirigent van een aantal oratoriumkoren, vocaal ensemble Piacevole, orkest Intermezzo Gouda en het koor van de Goudse Sint Jan.
Budding is hooforganist en kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk en bespeelt daar het prachtige Moreau-orgel uit 1736. In Gouda is hij tevens door de burgerlijke gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij daarnaast verbonden aan de Utrechtse Domkerk met het beroemde Bätz-orgel uit 1831.
Als organist won hij diverse prijzen op internationale concoursen. Van zijn spel verschenen diverse CD’s.
Sjosjanim kent zowel een symfonieorkest als een kamerorkest. Het kamerorkest speelt muziek die speciaal bestemd is voor orkesten met kleinere bezetting en wordt daarom regelmatig ingezet voor samenwerkingen met koren. Daarbij vormen de strijkers de vaste kern van het ensemble, naar behoefte aangevuld met verschillende blaasinstrumenten.
Het kamerorkest en het gehele symfonieorkest werken graag mee aan uitvoeringen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.